Home Forums Free Themes Clean Corporate Missing widget areas

This topic contains 13 replies, has 5 voices, and was last updated by  wensolutions 4 months, 3 weeks ago.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #46749

    Tommyc333
    Participant

    Hi – I’m stuggling with widget areas not being available on my pages.

    For example – “Your theme has 5 other widget areas, but this particular page doesn’t display them”

    None of the footer widgets are available.

    Is there something simple I have done wrong?

    Thanks

    #46750

    Tommyc333
    Participant

    Sorry, forgot to mention, the theme is Clean Corporate.

    #46762

    Tommyc333
    Participant

    Ignore this, now sorted!

    #46775

    wensolutions
    Keymaster

    Hello @tommyc333,

    Glad that you figured out your issue by yourself .

    If you have any issue further please feel free to post them .

    Best Regards!!

    #46897

    IndigoFX
    Participant

    I actually need help regarding this. How did you sort it out? Help!

    Thanks,
    H

    #46898

    IndigoFX
    Participant

    Theme is Corporate Pro

    #46915

    Tommyc333
    Participant

    I just hadn’t added a widget to the areas on the main Appearance / Widgets confit page before Customising with Live Preview.

    #46930

    wensolutions
    Keymaster

    Hello @indigofx,

    At first all the footer widget area wont be displayed in the Admin Panel > Appearance > Customize > Widgets .

    To make them appear in the customizer preview you have to go to Admin Panel > Appearance > Widgets and add required widget in one of he footer widget area . Now you will be able to find all widget area in Customizer preview .

    Hope this helps .

    Also @tommyc333 thank you very much for your help.

    Best Regards!!

    #55821

    bb_shaffer
    Participant

    I just downloaded the Construction Base Pro and I added a widget to the “Front Page Widget Area” through Dashboard> Appearance> Widgets but the widget area is still not showing up in the customize/manage with live preview area. Please Help.

    #55834

    wensolutions
    Keymaster

    Hello @bb_shaffer ,

    First of all thank you very much for using the pro theme .

    When we checked the theme locally the widget area appear along with the widgets added in the customizer as you can see in below screen shot :

    https://image.prntscr.com/image/Dhcqw-lVRkGvtStPZBHIrA.png

    So make sure you have saved the widget after adding them in respective widget area from Admin Panel > Appearance > Widgets .

    Screen shot :

    https://image.prntscr.com/image/fbmFxskgRb6dQHL_SLoDng.png

    This will make the widgets along with the widget area appear in customize > Widgets .

    Hope this helps .

    If this does not solve the issue then kindly let us know .

    Best Regards!!

    Have a good day .

    #56069

    bb_shaffer
    Participant

    Thanks,

    I had hit save before when trying to add widgets. What I found was that the “front page displays” needed to be set to “a static page” not “your latest posts” in order for the “front page widget area” to show up under customization.

    #56114

    wensolutions
    Keymaster

    Hello @bb_shaffer,

    Yes you do need to set the Front page displays to Static Page to display the widget that is placed in the Front page widget area . If you set to latest post then it will only display the recent post .

    Also glad that you figured out your issue by yourself .

    If you have any issue further then please feel to post them .

    Thank you !

    Best Regards!!

    Have a good day .

    #75687

    Serv2003
    Participant

    I, too, are in the subject of Clean Corporate when adding a widget to the main page. The widget is added to the content area, in the middle of the page. Yes, it is added on the main page, but not in the widget area. Help me please.

    #75695

    wensolutions
    Keymaster

    Hello @serv2003,

    First of all thank you very much for using the theme.

    The widget is displaying in the content area may be because you have placed the widget in the “Front Page Widget Area“. If you don’t want to display any widget in the main content area then please do not place any widget in this widget area.

    If you only wanted to show the widget in Footer and sidebar then place your desired widget in the widget like “Footer widget 1,2,3,4 and in Primary sidebar and secondary sidebar.

    Hope this clears the confusion.

    Also, we would like to request you that please create your own ticket to paste your query so that it would easy for us to follow your replies.

    Thank you.

    Best Regards!!

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

You must be logged in to reply to this topic.