Home Forums Pro Themes Signify Pro Signify Pro Site to and from Staging

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #185167
    Timothy Coletti
    Participant

    Hi,

    I made a fresh staging site and the problems are still happening.

    The new staging site is:

    staging3.relaxatoasis.com

    Thanks,

    Tim

    #185166
    Timothy Coletti
    Participant

    Hi,

    Although my live site is working properly, I just made a staging site from it, and now the staging site is exhibiting the same problems that were fixed on the live site by my host technicians. The site displays the wrong font, and when I navigate from page to page there is a delay and the menu and header disappears and reappears as explained is my previous messages to you.

    So now “relaxatoasis.com” which is the live site is working properly.

    But, “staging23.relaxatoasis.com” is not working properly.

    I asked my host tech support what might be happening, and I got this response:

    “The issue was caused due to the fact that a component on the site (plugin or theme) is keeping hardcoded URLs in some of the font files. This is not a good practice and it is better to use relative URLs instead of absolute ones. I am afraid that it would not be possible for us to determine which is the exact component that is using these font files and I would recommend discussing this with your web developer.” -SiteGround

    It will be extremely difficult for me if I can’t utilize staging.

    Please let me know what you think.

    #185313
    sanam
    Keymaster

    Hi @TSCOLETTIGMAIL-COM,

    The issue might be due to the certain plugin so, could you please send us your site login credentials through our contact form ” https://themepalace.com/contact-us/ “. We will look into the issue afterward.

    Regards,
    Sanam

    #186155
    Timothy Coletti
    Participant

    Hi Sanam,

    I just sent credentials to you through you form.

    I had thought that I had fixed the problem above but I actually did not. I created a new staging site “staging27.relaxatoasis.com” and set you up as an administrator.

    Thanks,

    Tim

    #186179
    Psink
    Keymaster

    @TSCOLETTIGMAIL-COM, we have checked your site. The issue was caused form one of the active plugins. We have disabled the some of plugins and the issue was solved. Please active one plugin at a time and check for the issue in order to know which plugin is responsible for the issue

    #186192
    Timothy Coletti
    Participant

    Hi Psink,

    I had already disabled every plugin before I contacted you and it did not solve the issue.

    I then created a fresh Staging site for you to take a look at with all of the plugins running before I sent you the credentials to login.

    Also, I have just checked the site in all my browsers, Mac and PC, and unfortunately the issue is still occurring.

    Please check again, the site is loading up Helvetica, which is the wrong font and the main issue, it should be Open Sans.

    When the site is working properly, with Open Sans loading up as the font, the site runs extremely quickly. When it is not running correctly, and Helvetica is loading, the pages load is choppy and slow.

    Thanks,

    Tim

    #186212
    Psink
    Keymaster

    @TSCOLETTIGMAIL-COM, the issue has been fixed. Could you please verify from your side?

    here is the screen record
    https://www.awesomescreenshot.com/video/11362081?key=7d5d716eea7d16786b6f2f3197194d7f

    #186214
    Psink
    Keymaster

    @TSCOLETTIGMAIL-COM, actually the issue was in file permission on your site. In the theme, there are two ways to load fonts one from direct CDN and another locally from your site. By default font loads locally which means the font file loads from your site directory. I guess file permission to write on your site is disabled that’s why the fonts file failed to download and throw a console error regarding font file not found. So I have enabled ‘Load Google Font form CDN’ – this options load font directly from CDN

    In Europe, it does not allow anything regarding font from an external link. So the theme offers two ways to load fonts in order to support a European rule

    You can check the difference
    https://www.awesomescreenshot.com/video/11361316?key=c18aec18cafb84bbb89d232dd3054a1d

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.